{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Sorteper [Himmelhest] 1999

2.826 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise H
Kvinde | 25 år | Oprettet: 15. mar 2011


Anden særlig race Sorteper

Fødselsår:
1999
Højde:
Han er en fin lille pony på 115.
Han ser dog større ud, nok på grund af sine lange ben.
Temperament
Sorte har et ... lad os kalde det specielt temperament. Han er en herre som ved hvad han vil, og som har sine egne ideer, men samtidig er han super sød og forsøger virkelig at gøre hvad man beder ham om - så længe man altså lytter til det han siger.
han knytter sig meget til folk, og har brug for at kende dem godt før han begynder at stole på dem, men når han først kender dig, så er han super flink. Undtagelsen er dog små børn. Han elsker dem over alt på jorden og står altid helt roligt når de er i nærheden. Han opfører sig eksemplarisk med dem på ryggen, og er simpelthen den bedste børnepony på det punkt.
efter vi begyndte på medicin mod PPID (cushing) for noget tid siden er han blevet så livsglad igen, det er helt vidunderligt at se. Han eger med alle de unge vallakker ude på folden og har fået det der helt særlige unge glimt tilbage i øjnene selv om han snart fylder 16 år.
Gangarter
Vi har ikke arbejdet med hans gangarter på nogen måde, så de er 'kun' hvad der falder ham naturligt
Han skridt er i den gode ende af middel. Fin overtrædning og god energi.
Traven kan han fremvise som alt mellem tøffen og en rigtig WOW trav. Men generelt ligger den nok lige omkring middel-over middel. Der er fint afskub og svæv, men han er trods alt en pony og har ikke det samme svæv som en stor hest.
Galoppen er også en rigtig fin middel som er super behagelig at sidde i uden for meget gyngehest.

Generelt har han en super god balance i alle sine gangarter.
Stævner
Det er ikke lige noget vi går super meget op i.
For det meste er det bare små hyggestævner i stalden =)
Desuden syntes han også at "agility" er super sjovt.
Stamtavle
Vi kender ikke hans stamtavle præcist, da han har været forbi flere ejere inden han kom til os som 3-4 årig. Først fra avler, til hestehandler (vi ved ikke om der har været noget imellem) og derefter til et par unge piger, før han kom til os.
Dog kender vi flere heste i samme alder og med cirka samme aftegn. Vi har snakket med et par stykker som har talt om en avler der havde en hingst med samme aftegn og farve, Han fik vist en del føl der så sådan ud på det tidspunkt, så vi er ret sikre på det, men han er ikke DNA testet eller noget da han jo bate er vores lille pony, og stamtavlen ikke er vigtig for os =)
Men vi er 99% sikre på at han er Welsh Mountain eller blanding evt. med noget andet let såsom sprotspony.
Køn
Jeps, han er en rigtig køn vallak.
Bemærkninger
Sorte blev himmelhest Tirsdag d. 19 maj 2015 :(

Slutningen af Marts 2015:
Sorteper har nu fået konstateret gigt i facetledene i lænden - dem alle sammen. Vi har længe kunnet fornemme at et eller andet var galt med ham, og nu har vi fundet ud af at det var gigt.
Vi er nu startet op på medicin som han skal have i 14 dage, men hvis det ikke virker, så bliver vi nok nødt til at aflive ham :'(
Kommentér på:
Anden særlig race Sorteper
Annonce